Træneren1

På en rejse rundt på fem skoler i Odense har et hold af specialiserede fagfolk og unge, der har personlig erfaring med emnet, skabt dialog.

Første del af projekt Træneren – sig fra! foregik ved en dialogrejse på fem skoler i Odense. Under dialogrejsen blev den Robertnominerede kortfilm Træneren fremvist. Efterfølgende fulgte et foredrag fra børnepsykolog Kuno Sørensen samt et oplæg fra en person, der selv har oplevet seksuelle overgreb i barndommen.

I anden del af projekt Træneren – sig fra! vil vi nå ud til 25.000 elever via en lands-dækkende dialogrejse. Dialogrejsen skal herudover understøttes af det medfølgende undervisningsmateriale, der vil gøre det muligt for skolerne at inddrage dialogmødet aktivt i undervisningen.

Et halvt år inden dialogrejsens opstart vil en gruppe af sociale ambassadører indgå i samtalegrupper ved terapeuter. På den måde sikres det, at ambassadørerne er i stand til at hjælpe elever, der måtte have brug for en snak i forbindelse med dialogrejsen eller anonymt via internettet.

Projektet vil løbende blive evalueret af lærere og elever på de besøgte skoler, hvor de får mulighed for at give deres mening til kende om projektet. Dette giver os mulighed for at optimere projektet undervejs og derved sikre en gennemgående kvalitet fra start til slut.