1-IMG_3926

Mica ApS og Red Barnet satte tabuer på plakaten torsdag d. 24. april 2014 i Grand Teatret til gallapremieren på Sig det som det er!.

Mica ApS rullede den røde løber ud for politikere, investorer, skuespillere, interessenter og venner af huset, da der blev afholdt gallapremiere på de tre anvendte film i social- og undervisningsprojektet Sig det som det er!.

Tre korte fiktionsfilm viser tre familiers liv med henholdsvis vold, psykisk sygdom og alkohol. Tabuiserede emner, som det kan være svært for både børn og voksne at tale åbent om.

En landsdækkende dialogrejse havde allerede på daværende tidspunkt præsenteret kortfilmene på 150 skoler for eleverne fra 6.-10. klasse. Mere end 20.000 lærere og elever så filmen og modtagelsen blandt de unge var en stor succes.

“Sig det som det er! har fået utallige positive henvendelser. Eleverne føler, at de svære emner bliver mere tilgængelige, når de ser dem præsenteret på film. Eleverne oplever en familie, der i virkeligheden kunne være deres egen nabo, deres klassekammerat eller dem selv. Det sætter tingene i et vigtigt perspektiv”, siger Carsten Holst, projektchef i Mica ApS.

Direkte ind som nummer et!
Den positive respons kunnen også mærkes andre steder. Projektets første 30 minutters film Den Perfekte Middag var netop strøget direkte til tops på filmmagasinet Ekkos Shortlist, hvor den indtog førstepladsen.

De tre kortfilm har markante navne som Søren Pilmark, Anne Louise Hassing, Laura Bach, Henning Valin og Morten Kirkskov på rollelisten. “Det er helt unikt, at vi har fået så meget talent med i tre kortfilm. Det er de vigtige tematikker og formidlingen heraf, der skaber det store engagement hos skue- spillerne”, fortæller instruktør Lars K. Mikkelsen

Prominent premiere!
Betydningen af projektet og de tre kortfilm blev understreget af tre prominente repræsentanter, som hver præsenterede en film til premieren: Ejvin Vesselbo, social-ordfører for Venstre, Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og nuværende formand for Foreningen Det Sociale Netværk samt Mimi Stilling Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

Kortfilmene Den Store Prøve, Loftet og Den Perfekte Middag har modtaget støtte fra blandt andet satspuljen, DFI, Egmont Fonden og TrygFonden.

“Vi er meget stolte, glade og taknemmelige for den brede støtte, som projektet har fået. Sig det som det er! er et vigtigt projekt med fokus på de svære dilemmaer i livet. Den sikrer tryghed og viden til børn, unge og lærere i hele Danmark”, siger projektchef Carsten Holst.